Lättbakat och mycket gott mörkt bröd. Allt passar att lägga på, tex färskost, mogna tunt skivade tomater o lite salt.
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform
Blanda ihop
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
1/2 dl vetekli
1 1/2 dl rågkross (brukar jag utesluta)
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
En näve skållad mandel eller valnötter
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Tillsätt
1 dl ljus sirap
5 dl filmjölk (gärna a-fil)
Strö över
Solrosfrö o pumpakärnor
Grädda i 80-90 minuter långt ner i ugnen
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform
Blanda ihop
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
1/2 dl vetekli
1 1/2 dl rågkross (brukar jag utesluta)
1 dl solrosfrö
1 dl pumpakärnor
En näve skållad mandel eller valnötter
1 1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Tillsätt
1 dl ljus sirap
5 dl filmjölk (gärna a-fil)
Strö över
Solrosfrö o pumpakärnor
Grädda i 80-90 minuter långt ner i ugnen

Kommentera