4 pers (rikligt)
3,5 hg carnaroliris (eller arborio)
1,5 hg fast pumpa, tärnad
1 liter trattkantareller (eller mer)
1 finhackad lök
1 finhackad morot
olivolja
1,5 dl torrt vitt vin
1,5 liter grönsaksbuljong
1 hg smör
2 hg färskriven parmesan
salt o peppar
Ev lufttorkad skinka 
 
Sätt ugnen på 230 grader
Vänd runt den tärnade pumpan och trattkantarellerna i olivolja, salt o peppar och lägg det på plåt med . bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills de är karamelliserade. Vänd runt så att allt blir jämt rostat.
 
Koka upp buljongen och håll varm.
 
Hetta upp 4-5 msk olivolja i en stor kastrull. Stek lök och morot lätt.
 
Lägg i riset och rosta. Tillsätt vinet och låt ånga bort. Sänk värmen och lägg i den rostade pumpan och lite av buljongen och rör om. Fortsätt att tillsätta buljongen lite i taget och rör runt hela tiden. Späd tills god konsistens på riset. När det är klart och har en krämig konsistens ta av från värmen och rör i smör och ost. Krydda med svartpeppar. 
 
 
Lägg upp på varma tallrikar och strö över rikligt med den varma, karamelliserade svampen. Servera direkt!
 
Tips! Om man vill ha något "köttigt" till är det gott med ugnsrostad, lufttorkad skinka (Parma- eller serrano)

Kommentera

Publiceras ej